Tänään oli kevään ensimmäiset hakutreenit, sillä treenatiin ensimmäistä kertaa arki-iltana viikonloppuaamun sijasta. Valoisaa riittikin juuri sopivasti, mutta kotiin sai ajaa jo hämärässä. Lämpötilakin oli muutaman asteen plussan puolella, mutta muuten sääolot eivät olleet varsinaisesti keväiset - upottavaa lumihankea oli parhaimmillaan reilusti polveen asti.

Treenimaasto oli tällä kertaa Ylöjärvellä Tulotiellä. Otin Tuitulle neljä äijää ja jätin tyhjät pistot ihan suosiolla väliin. Annoin Tuitun myös ihan tarkoituksella käyttää polkuja hyväkseen, ettei se huku lumeen ;) Ensimmäinen äijä oli vasemmalla häkkipiilossa. Matkan varrella, noin puolivälissä, oli toinen samanlainen piilo hämynä. Tuittu juoksi suoraan tarkistamaan sen, ja todettuaan piilon tyhjäksi, palasi takaisin. Lähetin uudestaan, jolloin Tuittu kääntyi taas hämypiilolle, mutta sai siellä ilmeisesti hajun ja löysi kauemmalle piilolle. Ihan hyvä, että tuli tuollaistakin kokeiltua. Toinen äijä oli oikealla, lakanalla peitetyssä telttapiilossa. Lähetin Tuitun polkua pitkin, jossa se kuitenkin pysähtyi nuuskimaan ja kääntyi taas takaisin. Ilmeisesti korkea hanki kuitenkin häiritsi sitä vähän - polku kun oli niin syvä, että Tuittu tuskin näki sieltä ympärilleen... Lähetin uudestaan samasta kohtaa, jolloin Tuittu lähti hyvin ja löysi äijän. Kolmas olikin sitten helpompi ja löytyi suoraan polun päästä. Neljäs äijä oli maakuopassa vähän helpommassa maastossa. Se löytyi hyvin pienen tarkentamisen jälkeen. Sillekin Tuittu kuitenkin eteni hyvin, eikä jäänyt enää epäröimään.

Tuittu sai taas tehdä töitä ihan olan takaa, kun joutui välillä kulkemaan melkein umpihangessa. Mutta ei ollut helppoa meillä ohjaajillakaan... Kunto ja kärsivällisyys olivat koetuksella jo aluetta tallatessa. Onneksi talvi alkaa kohta olla takanapäin ja päästään odottelemaan toivottavasti vähälumista kesää ;) Huomenna lähdemme viikoksi Ylläkselle, joten seuraavan kerran treenatessa kevät on taas paljon pidemmällä.

Tajusinkin juuri, että reissu taitaa olla Tuitulle ensimmäinen kerta lapissa. Saa nähdä, törmätäänkö poroihin.