Eilen taas tiistaiset agilitytreenit. Tällä kertaa ei oltu edes yksin :) Tehtiin muutama helpohko ja vauhdikas rata, joilla onnistuttiin kumminkin kämmäämään jotain virheitä.

Pujottelussa oli taas vähän epävarmuutta, joskin muutama vaikea aloituskulma sujui tosi hienosti. Kerran Tuittu taas oikein venytti itsensä ensimmäisen kepin oikealle puolelle, kun meinasi ensin ajautua väärään väliin. Vasemmalla puolella se ei edelleenkään kestä yhtään vedätystä tai etäisyyttä sivusuunnassa. Tarttis varmaan tehrä jotain.

Kontaktit oli ok, mutta puomilla Tuittu teki ne tooosi hitaaasti. Loppua kohden vauhti parani, mutta kontaktit pysyivät silti ihan hyvin kasassa. En palkannut kontakteilla ratojen yhteydessä ollenkaan, ja puomilla jätin pari kertaa jopa pysäyttämättä. Lopuksi otin sitten puomia ihan erikseen kontakteille palkaten. Aan kontaktit ehkä jopa paranivat loppua kohden, vaikka en niistä palkannutkaan. Keinulla ilmeni taas jotain ihme sekoilua - vauhdilla keinulle tultaessa Tuittu hyppäsi pois heti ylösmenokontaktilta. Otin keinunkin sitten muutamaan otteeseen ihan erikseen, pehmensin laskua ja palkkasin kontaktilla. Ilmeisesti Tuittu on nyt jostain keksinyt varoa keinua. En tiedä, pitäisikö ihan alkaa järjestelmällisesti pehmentämään keinun laskua treeneissä, vai hoituisiko ongelma pelkästään huolellisemmalla ohjauksella.

Muuten ei ollut kummoisempia ongelmia. Kerran Tuittu huitaisi renkaan ja kehikon välistä, kun sille tultiin reilulla vauhdilla ja otin vähän etumatkaa. Valssit, käännökset ym. kuviot sujuivat ihan mukavan tuntuisesti.

Lopuksi otin vielä muutaman hyppynoudon. Ei olla treenattu liikettä juuri ollenkaan, enkä voi millään uskoa, ettei siinä ole mitään ongelmia ;) Heitin pari kertaa kapulaa vähän hypystä sivuunkin, mutta Tuittu haki hienosti hypyn takaisin tullessaankin. Mikähän koira tässä on haudattuna?! Semmoisen laipallisen kapulan voisi tietenkin hankkia, nyt ollaan treenattu vain avoimen kapulalla.

Tänään aamulla otettiin sitten taas parveketunnaria. Tai no taas ja taas... Edes ihanteellisen treenipaikan keksiminen ei ole saanut minua superahkeraksi tunnarin treenajaksi. Ensin otettiin yksi yritys kymmenellä vieraalla kapulalla. Tuittu nosteli taas varmaan kaikkia, taisi tuodakin väärää, mutta löysi lopulta oikean. Sitten lisäsin kapuloita niin, että vääriä olikin 20. Tuittu malttoi nuuskia vähän paremmin, mutta nosteli silti vääriä. Muutaman toiston jälkeen keskittyminen oli jo parempaa, ja loppuun saatiin ihan virheetönkin suoritus. Jostain pitäisi vain saada vähän malttia ja varmuutta, niin kyllä se siitä... Missähän niitä myydään?