Käytiin vähän tokoilemassa tuossa Hermialla. Pakkasin oikein repunkin matkaan.

Ja koska repussa oli mukana ruutumerkit, otettiin ruutua. Kokeilin aluksi vähän niin kuin tuurilla (tää antaa treenimetodeistani todella ammattimaisen kuvan...), menisikö Tuittu ruutuun ilman namisyöttiä. Ei mennyt. Se kävi tsekkaamassa vasemman etumerkin, ja kun ei oikein tiennyt mitä tehdä, palasi takaisin. Vein sitten Tuitun nähden ruutuun namin ja sen jälkeen toistot onnistuivat ilman namiakin. Mutta kun otettiin välissä muita liikkeitä, niin ruudun paikka oli taas unohtunut ja vaati namin. Putkeen tehdyt toistot menivät aina hyvin ilman namiakin. Joku käsitys Tuitulla siis jo on, mutta se ei selvästikään osaa vielä etsiä / hahmota ruutua. Nyt en vaan tiedä, pitäisikö jatkaa palkan viemistä ruutuun vai yrittää saada Tuittu jotenkin muuten käsittämään homman juju. Nameissa on nimittäin se riski, että Tuittu alkaa helposti etsiä niitä ruudusta. Nyt sain sen ihan hyvin seisomaan käskystä, mutta haistelu saattaa tulevaisuudessa olla ihan potentiaalinen ongelma.

Kokeiltiin myös vähän ruudun loppuosaa. Ensin jätin Tuitun ruutuun makaamaan ja kiertelin sen ympärillä. Se tuntui kestävän ihan hyvin, vaikka kävin kääntämässä ihan sen edessä. Tätä ohikulkijoiden mielestä varmaan tosi älyvapaalta näyttävää touhua tehtiin pariin otteeseen. Sitten otin kutsumista ruudusta, ensin niin, että seisoin itse paikallani ja sitten pari kertaa liikkeessä. Tätä ollaan treenattu muutama kerta lenkilläkin, ja se meni ihan hyvin. Vauhti tuntui sopivalta eikä Tuittu mennyt sivulta pitkäksi.

Muina liikkeinä otin vähän seuraamista, tunnaria ja noutoa. Seuraaminen oli aika kamalaa. Kontakti oli tosin loistava, mutta Tuittu seurasi kaikkea muuta kuin "pää tai lapa ohjaajan jalan kohdalla". Se siis sekä edisti, että otti etäisyyttä sivusuunnassa. Olen ollut tuon paikan suhteen kyllä vähän turhan löysä, joten syyllistä ei tarvitse etsiä kaukaa. Hitaassa käynnissä ja muutaman askeleen pätkissä paikka pysyy vähän paremmin (kiitos olohuoneenmattotreenien). Palkkasin hyvistä perusasennoista.

Tunnaria otin vaan kaksi toistoa yhdellä kapulalla, jonka piilotin hankeen. Ei mitään erikoista, luovutuksetkin oli hyviä. Sitten otin vielä yhden kisanomaisen tasamaanoudon, jossa siis välillä luovutusongelmia. Nyt meni hyvin. Vauhti oli mennessä ehkä vähän parempi kuin tullessa, mutta luovutus oli nätti ja rauhallinen.