Agilitytreenailua navetalla. Oltiin tällä kertaa ihan keskenämme, kun muut ryhmäläiset eivät päässeet paikalle. Olen kyllä aika huono treenaamaan itsekseni - suunnitelmista huolimatta yksin treenatessa tulee tehtyä kuitenkin aina vaan "vähän kaikkea". Niin nytkin. Tarkoitus oli keskittyä kontakteihin ja pujottelukulmiin, mutta niiden lisäksi tuli sählättyä vähän kaikkea muutakin.

Alkuun tein radanpätkän, jolla oli mm. kahdet kepit. Päätin ottaa sen niin monta kertaa uudestaan, että saadaan virheetön suoritus. Siihen sitten hupenikin mukava osa koko ajasta ;) Radan alussa jätin Tuitun kahden esteen päähän odottamaan ja otin sen vastaan kolmannella. Maltoin odottaa, että se hyppäsi ensimmäisen aidan, ja pätkä meni ihan mukavasti. Treenasin erikseen myös vaikeampaa lähtösuoraa, jossa jätin Tuitun kolmen vinossa toisiinsa olevan hypyn taakse. Kaksi ensimmäistä hyppyä Tuittu otti hyvin, mutta kolmannesta se tuli muutaman kerran ohi (omasta sijainnistani johtuen). Oli kuitenkin mukava huomata, että kauemmaksikin jättäminen voi toimia.

Puomin kontakteja hinkattiin mm. sellaisella harjoituksella, että mentiin puomia edestakaisin päissä olevilla esteillä kääntyen. Välillä palkkasin, välillä vain kehuin. Kerran Tuittu jatkoi kontaktilta pysähtymättä (josta huomautus), mutta muuten otti ne varsin kuuliaisesti. Koitin pari kertaa myös niin, että pysähdyin itsekin kontaktin kohdalle, enkä jatkanutkaan ohi. Silloin Tuittu hidasti aikaisemmin ja vaati lisäkehoituksen mennäkseen alas asti. Miten koira voi toimiakin niin eri tavalla kisoissa?! Tai ohjaaja...

Pujottelut sujuivat tällä kertaa tyypilliseen tapaan. Muutama vaikeakin aloituskulma sujui hienosti, mutta välillä tuli ihan tyhmiäkin virheitä. Lopuksi otin sellaista kuviota, että putkesta käännyttiin vasemmalla olevaan pujotteluun, jonka aloitus oli vähän putkensuun edellä. Kepit olivat samansuuntaisesti kuin putki, eli niille tehtiin ikään kuin 180 asteen käännös. Kerran aloitus onnistui ilmeisesti ihan säkällä, muutaman kerran peräkkäin Tuittu aloitti väärältä puolelta ja kädessä vieden sain sen alkuun ihan hyvin.

Lopuksi vaihdettiin lajia ja otin ruutua navetalla olevilla merkeillä. Tein ruudusta vähän pienemmän, ehkä 1,5 x 1,5 m. En vienyt ruutuun namia, mutta alkuhankaluuksien jälkeen Tuittu löysi sen ihan kivasti. Otettiin aika paljon toistoja, välillä parempia, välillä huonoja. Tuittu kyllä hakeutui aika hyvin ruudun keskialueelle, eikä mennyt tutkimaan merkkejä. Välillä se etsi palkkaa. Maahanmenoa se tarjoaa _todella_ helposti, liekö sekin jonkunlaista epävarmuutta? Otin muutaman ruutuun pysäytyksen ihan parin metrin etäisyydeltä, ja se tuntui vähän auttavan.

Tokoa olisin voinut treenata enemmänkin, mutta namit loppui ;)