Agilitytreenit tänään. Muutama kinkkisempi kohta, joista muutamia tahkottiinkin sitten muutamaan kertaan ;) Lähinnä tiukkoja kurveja, joissa koira kääntyi joko liikaa tai liian vähän. Kaiken kaikkiaan meni ihan kivasti. Kontaktit Tuittu otti tosi hienosti. Olen nyt tehnyt niin, että pysäytän sen puomilla, mutta aalla vedätän alas asti. Aalla pysähtyminen tuntui olevan Tuitulle jotenkin ylivoimaisen vaikeaa, joten kokeillaan nyt näin. Toistaiseksi tämä tyyli on toiminut ihan hyvin. Seuraavia kisoja odotellessa... (jotka on muuten 12.2.)

Kepeilläkin oli taas vähän hankaluuksia. Otin ennen treenien alkamista pelkkää pujottelua, ja väärältä puolelta ohjaaminen oli ihan toivotonta. Yritin ensin vähän jättäytyä Tuitun jälkeen, mitä se ei kestänyt ollenkaan. Sen jälkeen ei sitten sujunut normaali vierellä kävelykään. Tuittu alkoi keppien loppupuolella vain kytätä minua, eikä keskittynyt ollenkaan pujottelemiseen. Tuolla koiralla jää tosiaan joskus vähän turhan helposti levy päälle... Toinen hankaluus oli yhdellä radalla ollut aloituskulma, jossa kepeille tultiin viistosti oikealta. Oikealta puolelta ohjaten kuvio meni ihan ok, mutta toisin päin Tuittu juoksi toistuvasti kakkosvälin ohi. Se siis aloitti oikeaan väliin, mutta ei saanut itseään käännettyä seuraavaan. Mun oli pakko ottaa se ennen keppejä käsiin niin, että sain lähetettyä sen lähes suoraa linjaa. Pitäisi nyt vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa harjoitella noita keppikulmia ihan tosissaan.

Tämän päivän treeni osoitti senkin, että Tuittu on alkanut taas harrastaa paria ärsyttävää tapaa. Ensimmäinen on sijaistoimintohaistelu virheiden jälkeen. Tänään se taas kiersi ympyrää nenä maassa, hyvä kun antoi kiinni. Rasittavaa. Täytyy alkaa kiinnittää huomiota omaan käyttäytymiseen virheiden jälkeen. Toinen on sitten lähdössä varastaminen, tai siis lähinnä vain ylös nouseminen. Aikaisemmin sain varastelun kitkettyä ihan vaan palaamalla lähtöön palkkaamaan koiraa, mutta tapa on tainnut unohtua turhan pitkäksi aikaa.